top of page

Appel-Speltcake

​

​

Met deze cake heb je een stevig ontbijt/tussendoortje achter de kiezen, ideaal als je later die dag een stevige training gepland hebt (geen pre-wedstrijd voer wel, daarvoor zitten er teveel vezels in).

​

​

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

Ingrediënten voor 1 cake:

250g speltbloem

150g boter (liefst pure roomboter)

2 eetlepels kokosbloesemsuiker

3 eieren

3 appels, geschild en in kleine stukjes

rozijntjes naar eigensmaak

1 tl kaneel

1tl bakpoeder

3 eieren

​

Meng alles in een kom, doe het in de cakevorm (ik gebruik altijd bakpapier, dan heb je geen extra vetstof nodig) en dan +-40 à 45min in de oven op 180°.

​

Als ontbijt kan je de cake 'pimpen' met een flinke toef Griekse yoghurt, of je drinkt er een vers sapje bij, zoals wij. In dit geval is dat een appel-gember-rode bieten sapje. 

​

Appel-speltcake
bottom of page