Tips en hulp bij het lopen
Appel-Speltcake
​
​
Met deze cake heb je een stevig ontbijt/tussendoortje achter de kiezen, ideaal als je later die dag een stevige training gepland hebt (geen pre-wedstrijd voer wel, daarvoor zitten er teveel vezels in).
​
​
​
​
Ingrediënten voor 1 cake:
250g speltbloem
150g boter (liefst pure roomboter)
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
3 eieren
3 appels, geschild en in kleine stukjes
rozijntjes naar eigensmaak
1 tl kaneel
1tl bakpoeder
3 eieren
​
Meng alles in een kom, doe het in de cakevorm (ik gebruik altijd bakpapier, dan heb je geen extra vetstof nodig) en dan +-40 à 45min in de oven op 180°.
​
Als ontbijt kan je de cake 'pimpen' met een flinke toef Griekse yoghurt, of je drinkt er een vers sapje bij, zoals wij. In dit geval is dat een appel-gember-rode bieten sapje.
​