Bananencake

 

 

Een doodeenvoudig en gezond recept, ideaal als ontbijt on-the-go of als tussendoortje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 1 cake:

2 grote koffietassen havermout

3 (over)rijpe bananen

3 eieren

1/2l melk

een half zakje bakpoeder

Eventueel een zakje vanillesuiker of andere zoetstof als je de bananen alleen niet zoet genoeg vindt.

Bananen pletten, alles door elkaar mengen, in de ingeboterde cakevorm en dan +-30min in de oven op 200°.

Ik hou me nooit strikt aan een recept, maar het is de bedoeling dat je een stevige structuur krijgt van 'deeg', dus indien te lopend, een beetje havermout toevoegen. Indien te vast, wat extra melk erbij. Ik gebruik meestal amandelmelk, maar het kan met elke soort melk. 

Mogelijke toevoegingen aan de deeg: bosbessen, frambozen, gehakte noten, stukjes zwarte chocolade,... allemaal heerlijk! Ook lekker met wat verse bosbessen als topping.