top of page

Resultaten poll: Wat is het beste sporthorloge?

Vorig weekend lanceerden we een poll in de Running Vibes Facebook-groep met als vraag: Wat vinden jullie het beste sporthorloge en waarom? 78 leden stemden mee. De top 3 bevestigt dat het nog steeds de 'klassieke' merken zijn die er als beste uitkomen.

Nummer 1: Garmin

Garmin is overduidelijk de favoriet met 36 stemmen. Garmin was jaren alleenheerser in dit veld en heeft een reputatie te verdedigen. Er zijn niet minder dan 12 modellen op de Belgische markt, 9 met GPS, waarvan de Forerunners de bekendste zijn. Het instapmodel van Garmin (met GPS) is de Forerunner 30 en kost 150 euro (prijs op de Garmin-site). Bij de andere modellen zit je snel boven de 300 euro en Garmin zijn duurste toestel kost meer dan 1000 euro. Opvallend dat het duurste merk de meeste stemmen krijgt.  Ook onder onze leden verschillende met een Garmin Forerunner. Over het algemeen is men tevreden, maar er is toch een melding van foute waarden bij de hartslagmeting aan de pols en één Running Vibes-lid heeft al meermaals een defect horloge gehad. 

Nummer 2: Polar

Polar, dat met 20 stemmen 2de eindigt, is vooral gekend van zijn fietshorloges en goedkope instapmodelletjes. Als het aankomt op horloges met GPS, dan is het aanbod van Polar beperkt. Ze hebben momenteel 4 modellen op de markt, met de M200 als instapmodel voor 150 euro (prijs op de Polar-site) en de V800 als duurste horloge (400 euro). Drie leden voegden een opmerking toe over hun Polar. Terwijl de ene zeer tevreden is met zijn instapmodel, is de andere dan weer niet tevreden over de M600, toch een duurder model (300 euro).

 

Nummer 3: TomTom

Tomtom landt op de derde plaats met 16 stemmen. Relatief nieuw in de markt van sporthorloges, maar aan een stevige opmars bezig. Daar zullen het eenvoudige gebruik en de prijzen die lief zijn voor de portemonnee zeker een rol in spelen. In het hardloopsegment biedt Tomtom maar 1 horloge aan, de Tomtom Runner 3, zij het dan wel met verschillende opties die de prijs doen variëren. Er zijn uiteraard al heel wat meer versies van de Tomtom loophorloges op de markt, maar ze kiezen ervoor om regelmatig een update uit te brengen (een beetje volgens het Iphone-principe. De prijzen liggen tussen 11O en 210 euro (prijs van de Tomtom-site). Bij de leden die voor Tomtom kiezen wordt vooral het gebruiksgemak aangehaald. Wie een Tomtom Music heeft, heeft wel wat opmerkingen over het functioneren hiervan. 

Opvallend: toch 2 leden die aanhalen liever op gevoel te lopen, zonder hartslagmeting. 

Kijk ook eens op onze review pagina:

 

Review sporthorloges

bottom of page