top of page

DOW Aflossingsmarathon Terneuzen 2017

De DOW aflossingsmarathon lijkt een patent te hebben op koud winters weer. Ook de voorbije 2 edities flirtten de temperaturen met het vriespunt en ging de erwtensoep vlotjes over de toog. Maar waar de zon de voorbije twee jaar wel voor enige opwarming zorgde, bleef het nu een hele dag ijzig en wit, wat dan weer zorgde voor een aparte sfeer en mooie beelden.

 

Zoals elk jaar is de eerste plek in de DOW aflossingsmarathon felbevochten. Loopclubs stellen een eliteteam samen om hier naar winst te proberen knallen.

Heren

Bij de mannen was de strijd om de eerste plaats na 2 lopers nog steeds spannend, met de Krekenlopers en TSRT die haasje over speelden. Maar bij de derde loper slaagden de Krekenlopers erin een flink gat te slaan dat nadien niet meer gedicht kon worden. Winst voor de Krekenlopers, in 2:24:59. TSRT bleef op hoog niveau presteren en sloeg een stevige kloof met We All Love Running. Een tweede plaats dus voor de jongens van TSRT in een tijd van 2:29:44, die vooraf nog stelden tevreden te zijn met een plaats in de top 8. We All Love Running mocht nog een stevige strijd voeren met The Speedies van RTS, maar sleepte toch de derde plek uit de wacht in 2:34:16.

Ter vergelijking: vorig jaar ging B4sport (nu 7de) met de overwinning lopen, gevolgd door Av Scheldesport op nummer twee en Road Running Axel op nummer 3.

 

Dames

Bij de dames was de strijd om de eerste plaats iets minder spannend. Net als vorig jaar waren de dames van de Krekenlopers de snelste, in een tijd van 2:54:51. Hiermee hadden ze een voorsprong van meer dan 13 minuten op de tweede damesploeg. De dames van AV Scheldesport kwamen over de finish in 3:08:09. Het podium werd vervolledigd door Running Team Sinaai -The Ladies met een tijd van 3:19:40.

 

Familie

In de originele categorie familie werd er ook flink doorgelopen dit jaar. Familie van de Broeke eindigde zesde in het totale klassement en pakte dus de eerste plek in de familie-categorie in 2:36:23. De tweede plaats ging naar familie Van Eetvelt – Van Gasse van RTS. Zij kwamen binnen in 2:48:54. Als derde kwam de familie Volleman binnen in een tijd van 3:10:50.

 

Individueel

Zoals elk jaar waren er een aantal moedigen (vier in totaal) die de strijd alleen aangingen en dus een volledige marathon aflegden op het Terneuzense parcours. Joris De Neve van de Krekenlopers deed dit in een tijd van 3:25:17 en pakte daarmee de winst. Niet veel later volgde zijn clubgenoot David Van Vooren in 3:28:55. Peter De Decker van JC Aalter volbracht zijn marathon in 3:35:42 en Johan Jorissen kwam binnen op 3:37:09.

 

Met een opkomst van 627 lopers in totaal was dit alweer een succeseditie van de DOW aflossingsmarathon. Uitslagen vind je op de site van SSP  en de foto's worden verzameld in een foto-album op runningvibes.be

bottom of page