top of page

Hardloop app's

Loop en jogging applicaties

 

Misschien heb je ooit wel eens gedroomd van het lopen van een (halve)marathon. De sfeer, de inspanning, de supporters en het behalen van je doelen of tevreden de finish halen.

Je moet natuurlijk wel voldoende trainen om je voor te bereiden om zo een afstand lopen. Niet alleen fysiek, maar ook zeker mentaal. Hierbij is een trainingsprogramma altijd een meerwaarde en kunnen de vele app’s je hierbij natuurlijk helpen.

Iedereen kent de klassieke app’s zoals strava, runkeeper, Endomondo, Nike+ , runtastic enzovoort.

 

In dit artikel geven we je enkele andere gratis applicaties die kunnen helpen of handig zijn in je trainingen om je doel te behalen.

 

Trainings-app

 

Trenara is een nieuwe hardloop-app waarbij je een doel kan instellen. Aan de hand van je behaalde looptijden en trainingsdagen zal deze app je een aantal dagen voorstellen met aangepaste trainingen zoals duurlopen en interval. Deze werkt ook met strava.

 

 

Runcracker is ook een trainingsapp waarin je een doel en een programma voorgesteld zult krijgen. Hierbij kan jezelf je persoonlijk trainingsniveau selecteren en wekelijkse loopdagen bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Run Trainer is net zoals bovenstaande app’s een handige tool voor het bereiken van je ingestelde doelen gaande van een start-to-run tot begeleiding tot een halve marathon.  Nadien zie je de statistieken met bijv. tijd per KM en je ziet direct via de “Speed-Map” waar je tijden de hardloopsessie snelheid verloor of juist een toename had. Deze app heft ook de volledige ondersteuning voor Spotify, Apple Music, en andere muziek app’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My Map Run is loop-app die aan de hand van een voet-pod  je trainingsloopjes verzameld. Het brengt je volledige levensstijl in kaart. Het overzichtelijke menu geeft de gewoonlijke data zoals tempo, afstand, calorieën en tijd weer, maar je kunt ook je voedingsgewoonten ingeven. De app geeft dan aan wat je kunt veranderen aan je voeding op basis van je profiel en trainingen. De Gear tracker-functie houdt bij hoeveel kilometer je gelopen hebt met je schoenen.

 

 


 

 

 


 

 

  

Loop-app

 

5K Runner is een start-to-run app voor de beginners. Vijf kilometer rennen klinkt voor de meeste mensen misschien als een onmogelijke opgave, maar met de hulp van deze app kun jij binnen 8 weken al een heel eind komen. In 5K runner wordt je bij elke hardloop sessie gecoachte door je eigen personal trainer. Deze app heeft methode die jou stimuleert om iedere week, drie keer 20 minuten te gaan rennen. Op het begin heel langzaam, maar steeds ietsjes sneller. Doordat de app dan uiteindelijk ook je favoriete muziek aanpast aan je ritme, wordt je uiteindelijk nog meer gestimuleerd om harder en sneller te lopen. Ideaal dus voor de gemotiveerde en ongemotiveerde beginner.

 

 
 

Couch to 5K app is een soort van start-to-run app. Maar dan meer bepaald voor de echte beginners van nul. Hier ligt de focus op bewegen en dan lopen.

 

 

 

 

  

RunGo is een begeleidings-app voor de onbekende routes te leren verkennen voorbeeld op vakantie.

In deze app staan namelijk de leukste hardloop routes per plaats, waarbij zelfs lokale hardlopers hun eigen route hebben geüpload. Tijdens het hardlopen hoef je niet op je telefoon te blijven kijken, want een stem wijst jou de weg en houdt ook je tijd en snelheid bij! Zo kun je ook je eigen hardlooproutes maken, en die offline opslaan. Deze app is ideaal voor mensen die graag nieuwe routes willen uitproberen of op vakantie willen lopen zonder de weg te verliezen.

Organisatoren van bepaalde evenementen kunnen hun route gratis aan RunGo toevoegen, zodat hardlopers het parcours al voor de race kunnen verkennen. Op die manier kom je op de dag van de race niet meer voor verrassingen te staan en kun je je loop beter indelen. Tevens kunnen hardloopgroepen de routes die ze lopen invoeren. Dan weten alle leden van de groep welke routes er gelopen zijn en wordt het makkelijker die te volgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

De Imagine Run App is ongeveer gelijkaardig als RunGo. De gratis app zet via gps verschillende routes voor je uit vanaf jouw startlocatie. Jij bepaalt de afstand, de app maakt de routes. Waar je begint, eindig je ook. Deze app zal aan de hand van je geselecteerde kilometers 3 routes aanbevelen overal ter wereld. Je wordt begeleid via stemnavigatie. Ook bevat de app wandel- en hardloopschema’s om verstandig te beginnen of om te trainen voor korte en lange afstanden

 

 

 

Onze laatste suggestie is een voorlopig lokale Belgische app voor stad Gent en heet Runamic. Hij stelt jouw ideale looproute samen. Je geeft je startplaats in, geeft aan hoe lang je wil lopen, en laat weten welke voorkeuren je hebt qua traject. Wil je langs enkele monumenten lopen, of trek je liever langs waterlopen? De applicatie houdt rekening met al die parameters en stippelt vervolgens een route op maat uit. Extra pluspunt: Runamic houdt ook rekening met het moment van de dag. 's Avonds zal hij je niet langs donkere steegjes loodsen.

 

 


 

Kalender-app

 

Go-dare is een app die allerlei sportevenementen aanbied. Niet alleen de grote maar ook de loopjes rond de kerktoren.  Naast lopen als sport, kun je zoeken op fietsen, mountainbiken, duathlon, triatlon, obstacle running, trail running en orientation running. Er is ook een categorie adventure, voor speciale sportevenementen. Verder willen ze wandelen dit jaar zeker nog toevoegen.  Bij deze app kun je zoeken op type sport, tijdstip (bijvoorbeeld ‘deze week’), locatie (provincie), en afstand van je ingestelde locatie. In de volgende update van de app komen er nog extra filters bij: naam, afstand, populariteit en datum van de wedstrijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image8.jpg
image2.png
image5.jpg
image3.jpg
image1.png
image9.jpg
image12.png
image7.jpg
image10.jpg
image4.jpg
image6.jpg
unnamed.png
bottom of page