d'Ossekoppenloop  - Ossenisse 2017

Op zaterdag 9 september 2017 werd in Ossenisse voor de 4de keer d'ossenkooploop georganiseerd. Het werd een onverwacht zonnige, zomerse middag, wat zorgde voor prachtige beelden van lopers strijdend tegen de wind op de dijk.

De aanwezigen kregen de keuze uit 3  afstanden: 5,7km, 7,98km (hier wel een zeer precieze meting) en 11,8km. Eerst kregen ook de kinderen de kans om het beste van zichzelf te geven in een kidsrun van 520m. De winnares, Demi De Brouwer, kwam over de meet in haar jeans en gewone sneakers aan een tempo dat hoger lag dan 16km/u.

De lopers van de korte afstand moesten maar een kort stukje worstelen tegen de wind langs de zee. Er was hier geen strijd om de eerste plaats, Andy Cocquyt ging met de winst aan de haal met een ruime voorsprong van meer dan 2 minuten op de nummer 2. Andy kwam binnen in 20.44. Yente Syvertsen was tweede in 23.02. Het podium werd vervolledigd door André Meijers in 23.21.

De middenafstand kreeg, naast de korte zeepassage, ook een doortocht door een weiland voorgeschoteld. Ook hier geen spurt om de ereplaatsen. Peter Rottier finishte als eerste in 30.11. Ronny Waegenaar pakte weer eens een podiumplaats met een tijd van 30.40 en een andere ancien, Pauwel Joos, kwam als derde binnen in 31.25.

Bij de lange afstand speelde de wind een grotere rol. Zij kregen 4km langs de zee te verwerken. Ook hier geen strijd om plek 1; Sander d'Hont liep als een speer en kwam binnen in een tijd van 42.07. Het parcoursrecord blijft echter op naam staan van Francesco Degroote met 41.11. Als 2de kwam Andy Huybens over de meet in een tijd van 45.06 en als 3de Geert De Rijck in 45.22.

Alle uitslagen vind je terug op de website van d'Ossekoppenloop. Een verzameling van foto's vind je terug via ons album op de website.