top of page

Review meest gebruikte loopschoen

We zijn een poll gestart op de Running Vibes Facebook groep om te polsen bij onze leden welke schoen zij het meest gebruiken. Je ziet duidelijk dat de grote merken zoals Nike & Adidas minder populair zijn, Asics, de klassieker onder de loopschoenen, doet het daarentegen nog altijd héél goed.

De Running Vibes nummer 1:

Asics is een Japanse fabrikant van sportschoenen en -kleding en behoort tot de vijf grootste producenten van sportartikelen en -accessoires ter wereld. Asics doet het nog altijd supergoed onder de leden alhoewel de populariteit toch wat afgenomen was door de komst van veel nieuwe merken. 

 

Een van onze leden wist ons te vertellen waarom Asics voor hem de beste keuze is: Paul Bosman "Asics Gel Nimbus al sinds jaren. Geen last meer aan de knie sindsdien. Beste demping voor mij persoonlijk."

De Running Vibes nummer 2:

Saucony is een Amerikaans bedrijf van loopschoenen en loopkleding. Saucony is een jonger merk dan bevoorbeeld Adidas, Nike & Asics maar doet het heel goed onder lopers en ook bij onze Running Vibes leden.

Saucony focust enkel op lopen: "hardlopers inspireren ons, brengen ons op ideeën, dwingen ons tot beter. Zij sturen onze design en techniek. Ze houden ons competitief. Ze houden ons hongerig. Ze houden ons eerlijk."

De Running Vibes nummer 3:

Het sportkledingmerk Adidas is een van oorsprong Duits bedrijf. Het bedrijf is vernoemd naar de oprichter, Adolf Dassler. Adidas is een grote naam en niet alleen in het lopen maar in de sportwereld algemeen. Een bedrijf als Adidas heeft ook een enorm kapitaal om onderzoek te doen en hun technologie van loopschoen op punt te zetten. Met hun Boost-technologie heeft Adidas enorm aan populariteit gewonnen de laatste jaren.       

 

Nog een paar interessante weetjes die onze leden met elkaar deelden:

  • Pearl Izumi, toch de favoriet van 2 van onze leden, stopt met loopproducten en focust enkel nog op fietsen.

  • On Running is 'the new kid on the block'. Een Zwitsers loopmerk waar onder andere Frederik Van Lierde mee loopt (en dus ook al 2 van de leden).

  • Worden aangeraden voor wie veel demping nodig heeft voor slechte knieën: Asics gel Nimbus, Hoka One One (heel populair in de VS, hier nog in opmars), Mizuno Wave Sky en Enertor zooltjes.

  • Afwisselen van schoenen en dus ook van hakhoogte en demping zorgt voor sterkere voeten, enkels en spieren.

  • Alternatief schoeisel van de humoristen onder de leden: klompen, Buffalo's en Rucanors.                               

bottom of page