29ste Runners Evergem Halve Marathon 2017

Onder een stralende hemel vond de 29ste editie van de Runners Evergem Halve Marathon plaats. Een hoogdag voor de vele sportievelingen uit de regio. Voor sommige lopers misschien net iets te veel zon, maar voor de supporters heerlijk weer om hun helden aan te moedigen.

Korte afstand

Om 14u50 startte eerst nog de korte afstand van 6.7 km. Een mooie opkomst met 147 lopers. Er werd stevig doorgelopen aan de kop: Kevin D’Hondt won overtuigend in een tijd van 22.05 met een tempo boven de 18km/u. 17 seconden later kwam Jorg Boeykens over de meet (22.22), ook hij liep tegen de grens van 18km/u. Het podium werd vervolledigd door Marcus Rolling in 23.31.  Bij de dames ging Marijke Van Bossche met de winst lopen in een tijd van 27.55. Ze was op goed voor een 10de plaats in het algemene klassement. Katrien Van Acker werd tweede in 31.30, kort gevolgd door Phaedra Vander Elstraeten (31.38) die met de derde plaats ging lopen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Halve marathon

Om 15u ging dan de halve marathon van start, elke deelnemer met zijn eigen ambitie, maar allen aan het begin van een prachtige sportieve prestatie. Na 4km was de kop al behoorlijk uiteen gevallen en werden er groepjes gevormd die samen voor een bepaalde streeftijd gingen. Tot in de helft bleven de groepen min of meer constant, maar nadien begon het echte werk en zag je de typische dynamiek van een halve marathon in werking treden. Prachtig om te zien hoe groepjes uit elkaar vielen, hervormd werden en terwijl sommige lopers de laatste 5km nog wat extra uit de mouw konden schudden, liepen anderen tegen een muur aan.

Aan de kop was het na 13km al een uitgemaakte zaak: Michel Verhaege kwam door met een comfortabele voorsprong en finishte uiteindelijk in 1.12.25 met een indrukwekkend gemiddelde van 17.5km/u. Twee minuten later kwam Sven Mosselmans als tweede over de streep in 1.14.24. De strijd om de derde plek werd gewonnen door Frederik Christiaens (1.14.48). Kathleen Steenhaut kwam als eerste vrouw over de meet in 1.24.19 aan een gemiddelde van 15km/u. de tweede plek ging naar Natalie De Ridder, zij kwam binnen in 1.29.01. Jolien Van Hoorebeke, die hier haar allereerste halve marathon liep, vervolledigde het podium in een tijd van 1.29.56.

In totaal zetten 397 mannen en vrouwen hier een prachtprestatie neer.

Alle resultaten zijn terug te vinden op de website van Runners Evergem. Foto’s van de jogging en de halve marathon vind je onder de fotorubriek op deze website.