top of page

Na 1 jaar hard werken ...

Blogging again

Het is nu al iets meer dan 6 maanden geleden sinds men laatste post en vond het wel eens tijd om hiermee verder te doen :-). Na 6 maanden ging alles de goede richting uit, ik ging er elke week hard op vooruit en dan na ongeveer 1 jaar had ik het gevoel terug wat achteruit te gaan. 1 maand zat ertussen waar ik nog wekelijks liep maar mijn aantal kilometers per week gehalveerd waren na die maand terug een wedstrijd gelopen in Ijzendijke waar het parcours ook niet ideaal was om een snelle wedstrijd te lopen maar toch op de korte afstand ( 3.2 km ) nog niet eens een gemiddelde van 15km/h behaald, iets wat je toch wel een mentale klap geeft maar je ook doet realiseren dat je voor resultaten hard moet blijven werken.

Getting back in there

Na die dag in Ijzendijke was ik vastberaden om terug 17km/h te halen op de korte afstand, ik deed mijn wekelijkse trainingskilometers terug omhoog en zocht terug naar wekelijks minimum 1 jogging. Waarschijnlijk mijn kilometers teveel ineens omhoog gedaan en weken met het gevoel van zware en overmoeide benen gelopen. Ook al had ik vermoeide benen, ik bleef doorzetten trainingen ging ook minder vlot maar ik zei tegen mezelf "mijn lichaam moet maar volgen" ik liep bijna elke dag dan afwisselend van 5 tot 13 kilometer en ook hier op training voelde ik dat het minder was soms moeite met een training van 10km aan 10 a 11 km/h, thuiskomen en het gevoel hebben dat je een halve marathon gelopen hebt.

Finally vacation !!!

Toen was er eindelijk vakantie ! Vastberaden om de 3 weken verlof die ik had zoveel mogelijk en zo hard mogelijk te trainen. Het gevoel van zware benen en oververmoeidheid was er nog maar ik dacht "dit gaat er wel uit in het verlof". En ja in het verlof na een paar dagen goed slapen begonnen de beentjes eindelijk beter aan te voelen. Eindelijk was er ook terug progressie en liep ik terug aan 16km/h op de korte afstand. Lange afstanden ging nog altijd iets moeilijker dan 6 maanden terug maar het ging de goede richting uit !

Taking the next step

Met een beter gevoel en op advies van men broer besloot ik me aan te sluiten bij A.S. Rieme om er op maandag atletiektraining te volgen. Mijn eerste training was ook aan het begin van men verlof samen met men broer, ineens ga je van een uurtje lopen op training naar 2 uur bezig zijn met lopen, oefeningen en snelheid trainen. In het verlof volgde dan ook mijn 2de piste wedstrijd ooit, een 1.000 M in Beveren ik had terug geen ideale benen die dag maar had mij toch een doel gesteld van 3"00 ( 20 km/h ) het werd uiteindelijk 3"08 ( 19.15 km/h ) waar ik toch tevreden mee mag zijn. Nu nog wat doortrainen en alles komt wel goed. 2 weken daarna volgde ook de volgende piste wedstrijd in Aalter op een zonnige middag, er waren twee disciplines die ik wel zag zitten een 600 M en 1 MIJL. Na inschrijving een lange opwarming gedaan voor de 600 M en voelde me goed toen ze de namen afriepen bij de start bleek dat ik in een andere groep zat als mijn broer en al vlug bleek duidelijk dat dit een veel te snelle groep was :-). Ik finishte als allerlaatste maar was toch zeer tevreden met mijn tijd 1"41 ( 21.6 km/h ) een goed uur later ging de mijl al van start en mijn tank was al redelijk leeg... toch wilde ik nog een goed tijd proberen te halen van 5"00 ( 19.3 km/h ) na de start werd me al snel duidelijk dat dit er niet ging inzitten :-) het werd uiteindelijk 5"30 ( 17.5 km/h ) waar ik me ook kon in vinden en er toch nog 3 personen na mij kwamen gaf mij toch ook al een beter gevoel. Op naar de volgende ...

Then there was that moment...

En toen ineens was er die wedstrijd in Overmere een 3 km waar ik na het werk ( de vroege ploeg ) naartoe reed samen met men vriendin en nog eens wilde proberen terug die 17km/h te halen en of het lukte ! 17.2 km/h en het gevoel van alles is weer goed. Ook al haalde ik maar een 7de plaats ik was terug gelukkig met mijn niveau en voelde dat het terug beter ging. Twee dagen later stond er alweer een wedstrijd op het programma in Evergem waar ik de lange afstand 13.5 km als een training wilde afwerken. De benen zaten goed en men broer deed de kop, al vlug kwam er op het horloge een gemiddelde van 15 km/h, iets wat mij veel te vlug leek voor deze afstand met de vorm die ik had maar de benen bleven goed aanvoelen en had het gevoel dat het nog vlugger kon ook. Ik wilde me niet overzetten en nam wijselijk in het laatste rondje een beetje gas terug en finishte met een gemiddelde van 14.7 km/h, de ochtend erna men bed kunnen uitstappen om 04:15 ( yes terug dienen vroegen ... ) zonder een stijf gevoel in de benen doet me beseffen dat ik terug op niveau zit en nu naar die 18km/h kan werken op de korte afstand.

Future goals

Mijn doelen waar ik nu naartoe wil werken in de nabije toekomst ( nog voor 2016 ) zijn een goede halve marathon, een goede korte afstand, een goede tijd op de piste en een mooi gemiddelde op de lange afstand.

600 Meter: 00:01:30 ( 24 km/h )

1.000 Meter: 00:03:00 ( 20 km/h )

1.500 Meter: 00:04:30 ( 20 km/h )

5 Kilometer: 00:16:30 ( 18 km/h )

15 Kilometer: 00:56:00 ( 16 km/h )

21 Kilometer Halve Marathon: 1:25:00 ( 15 km/h )

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page