top of page

Mocktailrecepten

 

 

Elke sporter wil ook van tijd tot kunnen genieten. Vervang de cocktails door deze lekkere en alcoholvrije varianten

Alcoholvrije cosmopolitan

Ingrediënten voor 1 mocktail: ijsblokjes, 60 ml cranberrysap, een scheutje limoensap, bruiswater naar smaak, een schijfje limoen (optioneel)

Zo maak je het: vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Schenk het cranberrysap erin, gevolgd door het limoensap en het bruiswater. Werk af met het schijfje limoen.

Virgin strawberry daiquiri 

 

Ingrediënten voor 2 tot 4 glazen: 500 ml ananassap, 350 gr aardbeien (bevroren), 2 eetlepels suiker (bij voorkeur 2 eetlepels xylitol/erythritol: natuurlijke zoetmiddelen arm aan calorieën), sap van 2 limoenen, verse aardbeien (optioneel) * Zo maak je het: doe het ananassap, de aardbeien, het zoetmiddel en het limoensap in de blender en meng tot een glad mengsel. Schenk het in glazen en garneer met verse aardbeien.

Homemade limonade

Lekker hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze verfrissende limonade maak je makkelijk zelf en ze zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij iédereen!

 

Ingrediënten voor 4 glazen: 150 ml water, 850 ml bruiswater, 150 gr suiker (bij voorkeur xylitol/erythritol), sap én schil van 4 citroenen, 2 takjes citroengras

Zo maak je het: breng 150 ml water aan de kook samen met het zoetmiddel, de citroenschillen en de takjes citroengras.

 

Laat afkoelen en giet door een zeef. Meng er het citroensap en 850 ml koud spuitwater door. Bewaar in een afgesloten fles of bokaal in de koelkast.  

CINNAMON FUN 

Ingrediënten voor 1 glas : 4-tal kumquats, 1 tl rietsuiker, 3 cl water, 3 cl vers limoensap, 3 cl kaneelsiroop, 2 cl veenbessensap, Ijsblokjes

 

BEREIDING:  Neem een mixglas. Doe er de kumquats in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud krachtig. Zeef de cocktail in een met crushed ijs gevuld glas via een fijne zeef, zodat er geen stukjes schil meekomen. Garneer met een kaneelstokje.

STYLE LAVENDER TEA

ngrediënten voor 1 glas : 2 tl verse lavendelbloempjes, 2 tl suiker, 5 cl water, 3 cl vers limoensap, 2,5 cl jasmijntheesiroop Garnering: lavendeltakje   

BEREIDING: 
Neem een mixglas en doe er de lavendelbloempjes en de suiker in. Kneus deze ingrediënten met een stamper. Voeg de overige ingrediënten toe. Sluit de shaker en schud alles krachtig met veel ijs. Zeef de mocktail dubbel in het glas. Serveer met een grote ijsbal. Garneer met een vers lavendeltakje

 

cinamon.jpg
stawberry.jpg
lavender tea.jpg
bottom of page