top of page

Blessureleed


Het is een tijdje geleden sinds men laatste post, in 2016 heb ik een doel voor ogen en dat is 1 uur 25 minuten op de halve marathon in Sluis. Eind vorig jaar kreeg ik te kampen met een blessure ( contractie in de kuit ) maar aan de start van 2016 was ik terug blessurevrij en kon ik beginnen werken aan mijn comeback.

Ik ben gestart met een lactaattest te doen en een trainingsschema laten opstellen. Ook al lag ik al 2 maanden stil mijn resultaten op de test waren nog behoorlijk goed en mijn omslagpunt lag op dat moment op 14 km/h.

Na een maandje terug te trainen voelde ik afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd in Terneuzen opeens terug dezelfde pijn in mijn kuit. Ik ben onmiddelijk gestopt en om mijn conditie niet verloren te laten gaan ben ik al heel de week elke dag aan het fietsen. Morgen kan ik terecht bij de kiné en dan hoor ik het verdict en zal ik weten wanneer ik terug verder kan met lopen.

Wetende dat ik nog 2 maandjes heb tot de halve van Sluis komt dit wel zeer ongelegen natuurlijk maar blessures maken nu eenmaal deel uit van het lopen jammer genoeg. Of mijn doel van 1 uur 25 minuten nu nog haalbaar is betwijfel ik sterk maar dit zal me niet tegenhouden om het toch te proberen !

Mijn grootste strijd in 2016 is misschien wel eerder mijn gewicht dan mijn trainingsarbeid, na mijn blessure en 2 maand bijna volledig stil te zitten ben ik ook terug een kilo of 10 bijgekomen. Jammer genoeg zal dit ook een invloed hebben op mijn snelheid :-).

Het positieve aan dit alles is wel dat ik een kleine liefde voor het fietsen begin te ontwikkelen, iets wat ik vroeger nooit gehad heb.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page